John Hynes tar över svensklaget Nashville. Foto: Bildbyrån

Sparkade tränaren tar över svensklaget

Uppdaterad
Publicerad

NHL-laget Nashville Predators – med flera svenskar – valde att sparka tränaren Peter Laviolette. Nu har klubben gjort klart med en ersättare.

Det blir John Hynes, 44, som tar över Nashville.  Han kommer senast från ett huvudtränaruppdrag i New Jersey Devils som han fick sparken från i början av december.

– John Hynes är en ung och smart tränare som har erfarenhet att utveckla unga talangfulla spelare och motivera rutinerade spelare. Vi är imponerad över hans CV och är övertygade att han lärt sig från sina stopp under karriären. Vi tror att han kommer få ut hela potentialen i vårt lag, säger Nashvilles GM David Poile till klubbens hemsida.

Läs mer här: Svensklagets tränare sparkas

Flera svenskar

I Nashville kommer John Hynes träna NHL-svenskarna Mattias Ekholm, Viktor Arivdsson, Filip Forsberg och Calle Järnkrok.

– Det här är en enorm möjlighet för mig att träna ett sådant här talangfullt lag som har en framgångsrik historia och stor följarskara, säger Hynes.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.