Gaudreau: ”Kommer ha fullt upp med Sveriges forwards”

Uppdaterad
Publicerad

Calgarys Johnny Gaudreau, 24, är ett av de stora namnen i USA:s VM-trupp.

Själv håller han ett extra öga på lagkamraten Patrick Kane för att lära sig av lagets stora stjärna.

– Jag har följt honom under hela min karriär och det är jätteroligt att nu få spela med honom, säger Gaudreau till SVT Sport.

Det pratas mest om att Tre Kronor måste se upp för VM:s poängkung Patrick Kane i morgon. Men Cam Atkinson (elva poäng) och Johnny Gaudreau (nio poäng) är två andra spelare att hålla ett extra öga på.

Gaudreau, även kallad ”Johnny Hockey”, säger dock att respekten för Sverige är ömsesidig.

Ishockey-VM

– De har ett skickligt lag med stabilt försvarsspel och några duktiga forwards. Vi måste vara smarta när vi har pucken, säger forwarden till SVT Sport.

”Har varit enorm”

Han hyllar också lagkamraten Kane som gjort hela 19 poäng (8+11) på åtta matcher hittills i turneringen.

– Han har varit helt enorm. Han är vår lagkapten och en stor anledning till varför vi är i semifinal. Han är en fantastisk spelare som jag tittar på och försöker lära av, säger Gaudreau.

”Svårt med kemin”

Under säsongen i NHL blev det 84 poäng (24+60) på 80 matcher för Calgary. I Danmark har det blivit ett mål och nio poäng totalt.

– Det är svårt med kemin när man paras ihop med olika killar hela tiden, men jag tycker ändå att vi har haft en del framgång.

Se hela intervjun med Johnny Gaudreau i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet