Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Andersson om Brynäs avancemang till SHL Foto: SVT

Jonas Andersson: ”Ett SHL-lag mötte allsvenska lag”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Jonas Andersson tror att Brynäs kommer att hävda sig väl i SHL.

– Jag tror att de kan etablera sig som en stabil SHL-klubb, säger han.

Brynäs vann kvartsfinalen mot Nybro med 4-0, semifinalen mot BIK Karlskoga med 4-1 och finalen mot Djurgården med 4-0 efter att ha vunnit grundserien.

– Det är klasskillnad rätt igenom. Brynäs har ett SHL-lag och möter allsvenska lag. Det är inte bara hur laget är på papperet utan hur de spelar som lag, de spelar uppoffrande och ett snabbt och rakt passningsspel och de är värdiga vinnare till slut, säger Andersson.

Vad betyder det för klubben och staden Gävle?

– Det betyder allt om du frågar dem. Skillnaden om du backar bandet ett år är monumental och man har vidtagit granska drastiska åtgärder: de har en bra ungdomsverksamhet, en stad som backar upp dem och näringslivet så det är mycket som är riktigt bra.

Utser Kelleher som sin MVP

Hur kan de vara så överlägsna?

– De har ett bra lag på papperet och en högre budget men de har också fått en struktur i spelet som jag tycker är imponerande. Man vänder spelet på ett helt annat sätt än vad de gjort tidigare. Jag tar den här upplagan av Brynäs än förra årets lag alla dagar i veckan.

Jonas Andersson utser Tyler Kelleher till sin MVP i Brynäs och har målvakten Damian Clara som utmanare.

– Med tanke på att Brynäs gjort rätt saker tror jag att de kan etablera sig som en stabil SHL-klubb även om de inte kommer att utmana om titeln på några år. Det kommer inte att vara ett jumbolag som det varit tidigare utan kommer att vara i SHL för att stanna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.