Foto: Bildbyrån

Experten: ”Han är ett perfekt val av Leksand”

Uppdaterad
Publicerad
Rutinerade Roger Melin tar över krislaget Leksand som sparkade sin tränare Leif Carlsson sent i går.
Ett perfekt val, tycker SVT:s expert Jonas Andersson.
– Man kan välja två olika vägar: Antingen ta in en skrikande coach eller en lugn ledare som Roger Melin, och då tror jag mycket mer på det senare, säger han.

Strax före midnatt i går meddelade allsvenska Leksand att de sparkar tränaren Leif Carlsson efter klubbens nio raka förluster.

In kommer rutinerade Roger Melin, före detta guldtränare i Brynäs, som har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig även över nästa säsong.

– Generellt tycker jag att man inom ishockeyn är alldeles för snabb med att sparka tränare, men Leksand har haft en hemsk förlustsvit så på det sättet är det förståeligt att de agerar. Det finns en viss desperation och något måste göras, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

”Melin har en lugn ledarstil”

Han gillar valet av Roger Melin som ny huvudtränare.

– Jag tror att Roger med sin lugna ledarstil är perfekt att ta över ett lag i kris. Hans filosofi bygger mycket på spelarens egna ansvar.

Vad tror du händer med Leif Carlsson nu?

– Jag tror inte att han får några problem att hitta ett nytt uppdrag om han vill det. Dessutom har han hög status utomlands i exempelvis Tyskland, säger Jonas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer