Leif Carlsson (vänstra bilden) får lämna Leksand. Tränarprofilen Roger Melin (höger) tar över. Foto: Bildbyrån

Leksand sparkar Leif Carlsson – Roger Melin tar över

Uppdaterad
Publicerad
Krislaget Leksand sparkar tränaren Leif Carlsson – beskedet kom sent på måndagskvällen, strax före midnatt.
Erfarne tränarprofilen Roger Melin tar över laget och har skrivit kontrakt även över nästa säsong.
– Det är bara en tomhet. Vi har inte lyckats få i gång laget och då funkar branschen så här, säger Leif Carlsson till Aftonbladet.

Nio raka förluster är en historisk bottennotering för Leksand som har rasat i den hockeyallsvenska tabellen den senaste tiden. På grund av svikande publiksiffror har klubben också tappat upp emot en miljon kronor i intäkter, uppger Hockeypuls.

Klubbens general manager Thomas Johansson har upprepade gånger sagt att de inte tänker sparka tränaren Leif Carlsson, men så blir nu fallet.

”Leksands IF har i dag valt att avsluta kontraktet med Leif Carlsson. Ny huvudtränare blir Roger Melin som tillsammans med övrig befintlig ledarstab kommer leda laget resterande del av säsongen”, skriver klubben på sin hemsida.

”Trycket har varit enormt”

– Utifrån en helhetsanalys så var det rätt att göra en förändring, säger Leksands sportchef Thomas Johansson.

I en tv-intervju på tisdag förmiddag förklarade Johansson beslutet och berättade att Melins kontrakt också sträcker sig över nästa säsong.

– Trycket har varit enormt efter den senaste tidens resultat. Speciellt för Leif Carlsson som huvudtränare. Jag har gjort mitt bästa för att prata med media och ta på mig mycket av trycket, men självklart är det jobbigt, fortsätter han.

– Han står för ett ledarskap som är modernt. Han jobbar mycket med tillit och förtroende för att bygga en grupp, säger Johansson till SVT Sport.

Gör första ispasset i dag

Ersättaren Roger Melin har en lång meritlista och har bland annat blivit svensk mästare med Brynäs säsongen 1998/1999 och utsetts till ”Årets tränare” i SHL när han tränade AIK 2010/2011. Han kommer närmast från allsvenska Almtuna.

Melin gör sitt första ispass med Leksand i dag klockan 15.00.

– Jag har själv haft Roger som tränare och rankar honom bland de två främsta av alla tränare jag haft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer