Jonas ”Monstret” Gustavsson hade en mardrömskväll mot Örebro. Linköpings målvakt byttes ut efter bara nio minuter. Men LHC vände och vann. Foto: TT

Jonas Gustavsson avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings målvakt Jonas ”Monstret” Gustavsson avslutar karriären. Det meddelade han under onsdagen.

”Jag hade inte drivet, inspirationen och den mentala närvaron att fortsätta”, säger Gustavsson i ett pressmeddelande.

För två månader meddelade Jonas Gustavsson, 36, han att han tar en timeout från ishockeyn, och nu väljer han alltså att lägga av helt.

”Det är slutspelat för min del. Efter att jag gått på is igen efter sommaruppehållet så växte en känsla fram starkare och starkare om att jag inte hade drivet, inspirationen och mentala närvaron att fortsätta. Jag kände helt enkelt att jag hela tiden var på en annan plats i huvudet. Då mina känslor till sporten, laget, föreningen och alla runt omkring är så starka så kände jag att jag inte skulle göra någon av dessa rättvisa genom att spela”, säger Gustavsson i ett pressmeddelande.

OS-silver och VM-medaljer

Jonas Gustavsson har spelat åtta säsonger i NHL och de tre senaste i SHL med Linköping. Han har tagit OS-silver med Tre Kronor 2014, VM-brons 2009 och 2010 och SM-guld med Färjestad 2009.

LHC:s general manager Niklas Persson om beslutetet:

– Jag vill till att börja med gratulera Jonas till en väldigt fin och framgångsrik karriär. Det Jonas har åstadkommit mellan stolparna är det få svenska målvakter som har uppnått. Jonas har gjort väldigt många fina insatser i LHC-tröjan. Vi har största respekt för det beslutet som Jonas har landat i och vi önskar honom lycka till framöver, säger Persson.

ARKIV: LHC vann – efter 24 dagars frånvaro (10 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.