Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonathan Dahlén hyllar NHL-stjärnan Erik Karlsson. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor-spelaren hyllar Erik Karlsson: ”Hade varit otroligt häftigt med honom i ett VM”

Uppdaterad
Publicerad

I natt nådde stjärnbacken Erik Karlsson 70 poäng i säsongens NHL – redan efter 53 spelade matcher. Då hyllas han av sin tidigare lagkamrat Jonathan Dahlén, som just nu är i Malmö med landslaget.

– För Tre Kronors skull är det bara att hoppas att han vill vara med i VM, säger han till SVT Sport.

Erik Karlsson leder backarnas poängliga i NHL. Då han i natt gjorde sin 70:e poäng för säsongen blev han den fjärde backen genom tiderna att nå den poängtotalen så snabbt. De som tidigare har gjort det är legendarerna Bobby Orr, Denis Potvin och Paul Coffey.

Jonathan Dahlén spelade med Karlsson i San Jose Sharks förra säsongen.

– Det är en fantastisk prestation. Det är en fantastisk hockeyspelare och människa också. Man unnar honom all framgång. Det var fantastiskt kul att spela med honom förra säsongen, säger han.

Förra säsongen var tuffare för 32-åringen som då stannade på hälften av den poäng han redan nått i år.

– Han hade lite skadebekymmer och så förra säsongen, men man såg ändå att det fanns där då också. Det är väl ingen som är förvånad, han är så här pass bra. Det är kul att han får utdelning för det, säger Dahlén som nu är tillbaka i Timrå.

San Jose Sharks kommer av allt att döma inte att nå slutspel i NHL. Därmed kan Karlsson bli aktuell för VM-spel med Tre Kronor i vår – om han inte byter lag innan dess.

– Det hade varit otroligt häftigt att se honom i ett VM. Han skulle tillföra otroligt mycket. För Tre Kronors skull är det bara att hoppas att han vill vara med, säger Dahlén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.