Dahlén i Timråtröjan i mars förra året. Foto: Bildbyrån

Jonathan Dahlén tillbaka i Timrå IK

Uppdaterad
Publicerad

Timrås drömvärvning är klar.

Poängmaskinen Jonathan Dahlén, 21, återvänder till klubben efter att ha misslyckats ta en plats i NHL.

Han presenterades under den andra periodpausen i kvällens träningsmatch mot norska Storhamar.

Dahlén, som tillhör San Jose Sharks i NHL, har tränat med Timrå under sommaren och så sent som i går sade han såhär till SVT angående sin framtid:

– Det jag vill göra nu är att invänta vad de olika lagen säger och ta ett beslut med dem.

Men under fredagens träningsmatch mot norska Storhamar presenterade alltså Timrå, jumbo i SHL förra säsongen, sin drömvärvning.

– Det känns jättekul att vara tillbaka. Jag är väldigt laddad och det var kul att få det bekräftat. Jag var inte beredd på det när jag kom hit i dag så det var kul, säger Dahlén enligt Sundsvalls Tidning.

Öste in poäng

Den 21-årige forwarden var en av de stora stjärnorna när Timrå tog steget upp till SHL för två säsonger sedan. Han gjorde då hela 58 poäng (31+27) på 54 matcher under grundserie och playoff. Efter det försökte han slå sig in i Vancouver Canucks, men hade svårt att acklimatisera sig till spelet i Nordamerika och trejdades i vintras till San Jose Sharks.

Timrå börjar säsongen i Hockeyallsvenskan hemma mot Södertälje den 22 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.