Jonathan Sigalet lämnar Brynäs. Foto: Erland Segerstedt/TT

Jonathan Sigalet lämnar Brynäs – återvänder till Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Jonathan Sigalet har fått lite speltid i Brynäs.

Nu lämnar han klubben.

I dag presenterades han för sin tidigare klubb Frölunda.

– En gynnsam lösning, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Den 34-årige kanadensaren Jonathan Sigalet, som lämnade Frölunda inför förra säsongen, återvänder till Göteborgs-klubben där han var assisterande lagkapten under SM-guldåret 2018-19. Frölunda tar över kontraktet från Brynäs, som var tänkt som hans sista destination i karriären.

– Vi lever på lånad tid med Theodor (Lennström), vi vet inte när han åker (till Edmonton, som han är inlånad från, reds anm). Vi ville ha in en back till och då dök den här möjligheten upp. En gynnsam lösning, ekonomiskt sett, som funkar för oss i dessa tider. Och tack till Brynäs som bidrog till en smidig process. Vi känner ju ”Sigga” sedan tidigare och vet vad han kan bidra med och är väldigt nöjda med att han återvänder, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström på klubbens hemsida.

”Skall verkligen njuta”

Sigalet, som haft svårt att få speltid i Brynäs, ser fram emot att återvända till klubben där han förutom ett SM-guld även vann två CHL-titlar.

– Jag kommer att göra det jag skall och skall verkligen njuta av mina sista månader i karriären, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.