Josefin Bouveng imponerade för Brynäs när slutspelet inleddes Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Josefin Bouvengs hattrick avgörande för Brynäs mot SDE

Uppdaterad
Publicerad

Josefin Bouveng var bästa svenska målskytt i SDHL:s grundserie.

När slutspelet i kväll inleddes fortsatte hon på samma linje.

Med sina tre mål var hon stor matchvinnare i Brynäs 6–0-seger mot SDE.

Brynäs Josefin Bouveng gjorde 24 mål för Brynäs under grundserien, och blev i och med det seriens bästa svenska målskytt.

I kväll visade hon att formen är intakt. När laget gick in i slutspelet, borta mot SDE i den första kvartsfinalen stod hon nämligen för ett hattrick.

SDE stretade länge emot

Det första målet var det snyggaste, då hon i powerplay klev fram och fintade bort ett par spelare och satte matchens första mål med bara 32 sekunder kvar av den första perioden.

SDE  stretade emot bra i den andra perioden, men med 53 sekunder kvar av perioden klev Bouveng fram igen.

1–0 i matcher

Och när Bouveng halvvägs in i den tredje perioden, efter fint samarbete med grundseriens poängdrottning Lara Stalder gav Bouveng öppet mål och 4–0 var hattricket fullbordat – och Brynäs seger i praktiken klar.

När matchen var över så hade Brynäs gått upp till 6–0, och leder därmed matchserien (som spelas i bäst av tre matcher) med 1–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.