Juniorkronornas storseger i JVM-genrepet

Uppdaterad
Publicerad

Sista matchen inför JVM.

Då fick Österrike se sig utklassade med 7-0 av juniorkronorna.

Sverige tog ledningen efter endast 25 sekunder efter nattens nedsläpp i Red Deer i Kanada. Det var nya toppkedjan med Alexander Holtz, William Eklund och Oskar Olausson som fick det att stämma direkt.

– Jag gillar vår förstakedja. De skapade mycket men gjorde inte mål på allt och jag gillade vad jag såg. Alex har spelat tre JVM och har massor av erfarenhet och han har alltid ett leende på läpparna. William och Alex har spelat ihop tidigare och Olausson passar bra in där med sin skridskoåkning och sitt skott, säger förbundskaptenen Tomas Montén till hockeynews.se.

Efter att ha gått till periodvila med 2–0 i ryggen tryckte juniorkronorna in hela fyra mål i den andra perioden, som de vann med 23–1 i skott, skriver laget på Twitter.

I sista perioden punkterades matchen med Sveriges sjunde mål.

Juniorkronorna vann totalt skottstatistiken med 50–7 och de svenska målskyttarna blev Oskar Olausson, Albert Sjöberg, Alexander Holtz, Daniel Torgersson, Victor Sjöholm, Theodor Niederbach, Fabian Lysell.

– Vi gör en bra match. Powerplay var bra i början och Alex hade ett skott i ribban innan han fick göra målet på sitt direktskott. Andra enheten hade bra chanser också. I tredje blir det att vi håller i pucken lite för länge, sammanfattar Tomas Montén.

Nu kan Juniorkronorna börja blicka fram mot annandagen när JVM-premiären spelas och Ryssland står för motståndet.

KLIPP: Tre kommande ishockeystjärnor (23 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.