Jesper Wallstedt är det stora målvaktslöftet i Juniorkronorna. Foto: Bildbyrån

Jesper Wallstedt: ”Tufft med de förväntningar man har på sig”

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Wallstedt har fått stort förtroende i Luleå. Och i Juniorkronorna är han det stora löftet på målvaktssidan.

– Till och från kan det vara tufft med de förväntningar man har på sig, säger Wallstedt i SVT:s serie ”Framtidens stjärnor”.

Från att ifjol ha varit tvåa bakom Joel Lassinantti har Jesper Wallstedt den här säsongen startat 17 av 27 matcher för Luleå i SHL. Han jobbar med sig själv mentalt för att hantera pressen.

– Jag försöker pusha och berömma mig själv. Jag ska inte behöva ha ett behov av vad andra tycker eller säger. Men sen måste jag ta hjälp av de runt omkring mig för de har mer kunskap än jag som nyss fyllt 19, säger Wallstedt.

JVM i ishockey

I somras blev han den första svenska målvakten någonsin att väljas i den första rundan av en NHL-draft. Han plockades som nummer 20 totalt av Minnesota.

– Jag är verkligen nöjd att jag hamnar där. Minnesota har verkligen visat att de är villiga att lägga ned allt på mig för att jag ska kunna vara därborta en dag.

Se klippet där SVT:s reporter utmanar Wallstedt i ”Nattduellen” och se avsnittet av Framtidens stjärnor på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet