Leksand föll efter mardrömsstart

Djurgården vann över Leksand och vann med hela 4–2 på bortaplan.

Det efter att Leksand fick en mardrömsstart på matchen och målvakten Janne Juvonen byttes ut efter bara 13 minuter.

Leksand ligger näst sist i SHL och är i stort behov av poäng för att ta sig upp på säker mark. I hemmamatchen mot Djurgården fick nykomlingen en mardrömsstart. Det hann inte ens gå två minuter innan Tom Nilsson överlistade Leksandsmålvakten Janne Juvonen med ett skott mot den första stolpen.

Drygt sex minuter senare avlossade Tom Nilsson ett skott från offensiva blå som Juvonen oturligt tappade. Det tog Djurgårdens Manuel Ågren tillvara på och kunde raka in 2–0 i öppet mål. När sedan Dick Axelsson helt omarkerat kunde lägga in 3–0 efter 13 minuter byttes Janne Juvonen ut.

”För bekväma”

In i mål kom istället Axel Brage – men det hjälpte föga.  Med knappt tre minuter till paus satte Sebastian Strandberg 4–0 då Djurgården utnyttjade ett tre mot ett-läge.

I den tredje perioden kunde visserligen Mattias Ritola och Mattias Karlsson reducera, men närmare än så kom aldrig Leksand. Djurgården vann till slut med 4–2 och tog sin tredje raka seger.

– Vi krigar på och vill avsluta matchen på ett bra sätt. I de två sista perioderna gör vi det bra och vi får ta med oss det till nästa match. Det är första perioden som förstör matchen för oss. Det är svårt då vi hamnar i ett 0-4-underläge, säger Leksands tränare Roger Melin till C More.