Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Två snabba mål avgjorde – knapp svensk premiärseger

Uppdaterad
Publicerad

Två mål inom loppet av tio sekunder i början av den tredje perioden krävdes. Juniorkronorna vann premiären i junior-VM mot Schweiz med knappa 3-2.

– Vi får väl vara nöjda med tre poäng. Vi kommer inte ut och visar vår bästa sida, säger Jesper Wallstedt till SVT Sport.

Sveriges första period i junior-VM i Edmonton var rätt så sömning. I den andra hände det lite mer, men då åt bägge håll. Bland annat tvingades den svenska målvakten Jesper Wallstedt till en väldigt kvalificerad räddning.

Men i slutet av andra tog Juniorkronorna ledningen. Simon Edvinsson slängde pucken mot mål. Den landade vid Daniel Torgersson som med ryggen mot mål slog till med en backhand.

JVM i ishockey

I början av tredje small det igen – och det rejält. Två mål på tio sekunder, bägge inom den första minuten. Först Torgersson igen och sedan Isak Rosén.

– Det är alltid roligt. Man spelar ishockey för att man vill göra mål och vinna. Det var roligt att få göra båda idag, säger Torgersson.

Men matchen var långt ifrån över där. Den här gången var det Schweiz tur att göra två mål inom loppet av en minut. Först Attilio Biasca och sedan Dario Allenspach.

– Där skulle jag tagit i varje fall ett av målen så vi kunde hållit det lite mer komfortabelt, säger svenske målvakten Wallstedt.

Med sju minuter kvar att spela drog Theodor Niederbach på sig en fem minuters utvisning och Sverige fick kämpa rejält.

Man höll ändå ut och inledde JVM med en seger.

– Det var extremt skönt att vinna. Jag tror vi behövde vinsten. Det var en seg start och blev bättre sedan. Men vi kan mycket bättre. Både från mitt håll och från lagets, säger backtalangen Simon Edvinsson.

Sveriges nästa match är på fredag då man möter Österrike. Den matchen sänds i SVT.

JVM

Sverige logo

Sverige

3 - 2

Schweiz logo

Schweiz

0-0, 1-0, 2-2
Edmonton
Publik: 453

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet