Bellows sköt USA till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Den på förhand jämnaste kvartsfinalen var den mellan USA och Ryssland.

Och det blev en rysare – där USA vann med 4-2 efter att tvåmålsskytten Kieffer Bellows avgjort med drygt sju minuter kvar.

Sveriges semifinalmotståndare är därmed klar.

Efter att Sverige genom en rysare besegrat Slovakien återstod det bara att vänta och se vilka de skulle få möta i semifinal mellan USA och Ryssland. Och det blev värdnationen som till slut vann mot ett hårt stridande Ryssland.

Dundrade in det avgörande målet

Stor hjälte blev Kieffer Bellows som gjorde två mål, varav det sista när han stenhårt drog in ett slagskott från nära håll i den tredje perioden. Lagkamraten Dylan Samberg dumpade pucken i kortsargen och pucken studsade ut perfekt till Bellows som inte tvekade.

JVM i ishockey

Lagkaptenen Joey Anderson fastställde sedan slutresultat 4-2 i tom bur när Ryssland pressade i slutminuterna för kvittering. För Ryssland som slutade trea i Sveriges grupp är JVM över – och för USA väntar Sverige i semifinal som spelas på torsdag kväll.

Kanada-Tjeckien i SVT

I den andra semifinalen möts Tjeckien och Kanada som besegrade Finland respektive Schweiz (8-2) tidigare under tisdagkvällen. Den matchen sänds i SVT och spelas 02.00 natten till fredag.

Så sänds semifinalerna

Torsdag 4 januari (natt till fredag)

22.00 USA-Sverige TV4

02.00 Kanada-Tjeckien SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet