Kanada jublar mot Tjeckien. Foto: Bildbyrån.

Kanada till final i JVM – Tjeckien lyckades inte skrälla igen

Kanada är klart för final i JVM-ishockeyn.

Det efter att ha besegrat Tjeckien med 5-2.

– Det var en bra match. När det är semifinal spelar det ingen roll hur det ser ut, säger Kent Johnson till SVT Sport.

Tjeckien stod för en rejäl knall i kvartsfinalen av JVM där de besegrade en av guldfavoriterna, USA. Men ytterligare en skräll skulle de inte lyckas med.

I semifinalen var Tjeckien visserligen bra med i spelet, men målen stod Kanada för. I första perioden skulle först Kent Johnson, och sedan Connor Bedard få hemmafansen att jubla. Och i även i andra perioden blev det dubbla kanadensiska mål. Först från Logan Stankoven, och sedan Mason McTavish.

JVM i ishockey

4-0 inför tredje, trots 26-24 i skott till Kanada. Tungt för Tjeckien, som trots det skulle göra matchen spännande i slutet av tredje perioden. Med nio minuter kvar spräckte de nollan, och två minuter senare reducerade de än en gång.

Men då växlade Kanada upp, och svarade med att göra 5-2 med drygt fem minuter kvar av matchen. Ett mål som blev matchens sista.

Kanada ställs nu mot vinnaren av Finland och Sverige. För Kent Johnson spelar det mindre roll vilket motstånd det blir.

– Det spelar ingen roll. De båda är starka lag, säger han.

Bronsmatchen spelas 22.00 under lördagen. Finalen natten mot söndag, 02.00.