Kanada tog revansch utan skadade stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

I senaste omgången åkte Kanada på en stjärnsmäll då laget förlorade med 0–6. I dag fick man revansch då Tyskland besegrades med 4–1. Kanada saknade däremot Alexis Lafreniére som är skadad.

Kanada besegrade USA i den första omgången i JVM – men mot Ryssland tog det stopp. Kanada förlorade med 0–6 och laget fick dessutom Alexis Lafreniére skadad. Det var i en situation framför målet som Lafreniére skadade sig då han fastnade i isen. 18-åringen är turneringens största affischnamn och väntas gå etta inför sommarens draft. Efter matchen sa kanadensiska läkaren till TSN att skadan inte var så allvarlig som man först trodde.

Revansch utan stjärnan

I dag fick Kanada revansch då Tyskland besegrades med 4–1 efter mål av Nolan Foote, Liam Foudy, Calen Addison och Ty Dellandrea.

JVM i ishockey

– Jag tror att Kanada känt en otrolig inre press efter förnedringen mot Ryssland. För som de jublar efter mål i öppen kasse är de väldigt glada och lättade, säger SVT Sports experrt Nils Ekman.

Laget fick däremot klara sig utan skadade Alexis Lafreniére som inte fanns med i laguppställningen. Kanada avslutar gruppspelet i morgon med att möta värdnationen Tjeckien. Om Lafreniére är tillbaka då är oklart.

JVM (Juniors)

Tyskland logo

Tyskland

1 - 4

Kanada logo

Kanada

0-1, 0-2, 1-1
Ostrava
Publik: 6102

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet