Karlskoga vann stort efter chocköppningen

Tre insläppta mål på fem skott.

Kalmar fick en tung start på bortamatchen mot Karlskoga och målvakten Jonathan Stålberg byttes ut efter tredje kassen.

– Vi spelar som skit, säger Kalmars, Victor Laz, till TV4.

I måndags vann Kalmar den viktiga hemmamatchen i den hockeyallsvenska åttondelsfinalserien mot Karlskoga.

Serien går i endast bäst av tre matcher och den andra samt den tredje (om det skulle behövas en avgörande drabbning) spelas i Värmland.

Starten på kvällens andra möte blev minst sagt tungt för Kalmar. Hemmalagets ledningsmålet kom redan efter 01.32 och när klockan närmat sig halvvägs på perioden, kom 3-0.

Det blev droppen för tränaren Viktor Tuurala som valde att byta målvakt. Ut med Jonathan Stålberg och in med Christian Engstrand.

”Vi spelar som skit”

Kalmars Victor Laz var inte nöjd när han samtalade med TV4 i den första periodpausen.

– Jag tycker att vi spelar som skit rent utsagt. Vi tror att vi ska kunna glida och vinna en hockeymatch borta mot Karlskoga. Vi hjälper inte varandra, vi åker inte skridskor, vi tacklas inte. Det här ska vi bara glömma, säger han.

Under den andra perioden utökade Karlskoga till 4-0 och i början av den tredje kom även 5-0. Matchen slutade 6-0.

Nybro till kvartsfinal

I den andra hockeyallsvenska åttondelsfinalen där Nybro vann det första mötet mot Almtuna på bortaplan, vann Nybro på nytt.

Den här gången skrevs siffrorna till 4-0 och Nybro är därmed klart för kvartsfinal samtidigt som Almtunas säsong är över.

Sent avgörande för Östersund

I kväll spelades också kvalmatch nummer två mellan Östersund och Västervik som slåss för sin existens i hockeyallsvenskan.

Efter att Västervik vunnit det första mötet i bäst av sju, stod det länge 2-2 i den tredje perioden och matchen var på väg mot förlängning.

Men med 41 sekunder kvar att spela höll sig Daniel Öhrn framme för hemmalaget och tryckte in 3-2. Detta efter att Västerviks målvakt Pontus Eltonius krånglat till det bakom eget mål och själv ”assisterat” till avgörandet.