Gustaf Franzén avgjorde den långa semifinalen. Foto: Bildbyrån

Karlskoga vann första semifinalen efter långt förlängningsdrama

Det blev en dramatisk inledning på den hockeyallsvenska semifinalserien mellan Karlskoga och Björklöven.

I den tredje övertidsperioden klev Gustaf Franzén fram och satte det avgörande 4–3-målet för Karlskoga.

– Otroligt skönt. Lite trött är man väl, säger matchvinnaren.

Björklöven fick en drömstart när Francis Perron skickat in ett tidigt ledningsmål. I den andra perioden utökade man även till 2–0 efter ett friläge där Gustav Possler serverat Olle Liss.

Men Karlskoga reste sig och kom tillbaka. Henrik Björklunds två mål innebar att man hade ett 2–3-underläge när den andra perioden var över.

Och i tredje perioden fixade Linus Karlsson kvitteringsmålet som tog matchen till förlängning.

En skön revansch efter den slarvigt slagna passningen som orsakade Björklövens 2–0-mål.

– Jag får ta på mig att vi låg under med 0–2. Jag är helt horribel. Det är den sämsta insatsen på säsongen för min egen del, sade en självkritisk Karlsson till C More i paus.

MER HOCKEY: Jonas Andersson: ”Är lite förvånad att de väntade så länge”