Foto: Bildbyrån

Avslag för Karlskrona – kastas ut ur hockeyallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK försvinner från hockeyallsvenskan efter att Appellationsnämnden gjort avslag på klubbens överklagan, vilket Blekinge Läns tidning var först med att rapportera.

Det var den 11 juni som Licensnämnden i Svenska Ishockeyförbundet beslutade att klubben inte skulle få spela i hockeyallsvenskan.

– Det är ett tråkigt beslut att man bestämmer att vi ska kickas ur hockeyallsvenskan men det var samtidigt väntat, sa Tobias Larsson, ordförande i Karlskrona HK, till SVT Sport i början av juni.

Anledningen till beslutet var att klubben inte klarar av att betala sina skulder under sin ekonomiska kris. Men nu får klubben avslag på sin överklagan från Apellationsnämnden, som är Ishockeyförbundets överklagansorgan, vilket Blekinge läns tidning var först med att rapportera.

– Reglerna är ju till för att det ska gå att planera seriesystemen. Licensnämnden som har att fatta de här besluten måste kunna sätta ner foten för att man ska kunna få till det här, säger Appellationsnämndens ordförande Doris Högne Rydheim till SVT Sport.

Karlskronas ordförande bekräftar uppgifterna.

”Kommer som en chock”

Karlskrona HK.s klubbchef Per Rosenqvist kommenterar beslutet på klubbens hemsida:

– Det här beslutet kommer som en chock för oss. Vi har bevisat att det akuta läget var tillfälligt men nämnden väljer ändå att gå på läget per den 30 april och tar inte hänsyn till nuläge. Det är ett slag i ansiktet på KHK och elithockeyn i Blekinge, säger han.

Enligt uppgifter till Blekinge läns tidning kommer klubben överklaga avslaget i Riksidrottsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.