Foto: Bildbyrån

Karlsson hyllar Dahlin: ”Han har alla förutsättningar”

Publicerad

Erik Karlsson är en av världens bästa backar, kanske den bästa.
Men snart tror ha att en annan, nästa generations guldklimp kan ta över tronen, Rasmus Dahlin.
– Allt handlar om hur bra han själv vill bli, säger världens bästa Karlsson.
Han hyllar också Tre Kronor inför VM

Erik Karlssons säsong har varit ömsom vin ömsom vatten. Först krävdes en anpassningstid vilket gick ut över produktionen sen började han ösa in poäng för att runt All Star Weekend dra på sig en skada. En ryckig säsong för en av världens mest sevärda spelare. Parallellt med Karlssons mellansäsong som också innefattat ett känslosamt klubbyte från Ottawa till San José har han studerat Rasmus Dahlins första säsong i NHL. Arvtagaren har slagit flera rekord och tagit för sig i paritet med de enorma förväntningar det anstår ett första-val.

– Jag hoppas han gör allt av den situationen han fått. Han har alla förutsättningar.

Kan han bli bättre än du?

– Absolut.  Av vad jag hört är han en bra kille också. Väluppfostrad och vet vad han vill. Tid är inget du kan köpa utan det kommer komma. Förhoppningsvis kan han nå sin potential om några år men det är svårt att spekulera i hur stor den är. Det handlar nog mycket om hur bra vill han själv bli...

Svensk back-boom

Fem svenskar tingades i förstarundan i somras. En svensk back-kavalkad sköljer över NHL och Erik Karlsson har naturligtvis bidragit till back-boomen i svensk ishockey.

– Gillar egentligen inte att prata om mig så. Jag har svårt att se mig från den sidan. Jag gör så gott jag kan och så försöker jag sätta ett så bra exempel som bara är möjligt.

– Jag kollade också mycket på äldre spelare det är så det funkar. Lidström, Forsberg, Alfredsson, Sundin och de här.

–  Jag är stolt över att vara från en liten stad och ett litet land som alltid lyckas.

Apropå ett litet land som alltid lyckas. VM hägrar. Hur resonerar du där?

–  Jag vill spela VM igen. Folk vill idag spela i landslaget. Det är en stor ära. Samtidigt så är säsongerna här långa och sliter på kroppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer