• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Luleåstjärnan Michelle Karvinen stod för 68 poäng under säsongen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Karvinen vinner poängligan för andra året i rad

Uppdaterad
Publicerad

Den finländska Luleåstjärnan Michelle Karvinen vinner poängligan i SDHL för andra året i rad. Landslagsforwarden stod för totalt 30 mål och 38 assist på 34 matcher.

Luleås finländska landslagsforward Michelle Karvinen vann SDHL:s poängliga överlägset i fjol. Den här säsongen fick hon däremot en tuffare konkurrens av bland annat Linköpingsstjärnan Lara Stalder som stod för 39 mål och 22 assist under säsongen.

Men det räcker ändå inte till för att bräcka Karvinens 68 poäng, som för andra året i rad vinner poängligan.

När seriesegrarna besegrade tabellsjuan AIK på bortaplan med 6-2 stod Karvinen för det matchavgörande målet 3-0. Hon noterades även för en assist när hon spelade fram till Emma Nordins 5-0. Luleåstjärnan har därför gjort 30 mål och 38 assist på 34 matcher.

För andra året i rad väntar också Brynäs i kvartsfinal, ett slutspelsmöte som i fjol slutade med 2–0 i matcher för Luleå, som sedan slogs ut i semifinal av HV71.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.