Kazakstan skrällvann mot Tyskland Foto: TT Nyhetsbyrån

Tyskland var obesegrade.

Men mot skrällgänget Kazakstan tog det stopp.

Kazakerna vände och vann med 3-2.

Nykomlingen Kazakstan från B-VM fortsätter att överraska.

I mötet med Tyskland, som toppar grupp B, tog laget sin tredje seger av fyra möjliga i turneringen.

Ishockey-VM

Efter en mållös första period var det också Kazakstan som öppnade målskyttet. Alexander Shin laddade och skickade i väg ett av turneringens hårdare slagskott som letade sig in bakom tyske målvakten Mathias Niederberger.

Tre minuter senare kom nästa projektil, då Tom Kühnhackl kvitterade för tyskarna med ett skott som var snäppet vassare – och hårdare.

”Varit vårt mål”

Därefter dröjde det inte länge förrän tyskarna fick fira igen, men det fick ett abrupt slut efter att Kazakstans förbundskapten Yuri Mikhailis valt att utmana målet på grund av en misstänkt offside. Domarna gav Mikhailis rätt, men när det åter var dags för en coach’s challenge ett par minuter senare blev det inte lika lyckosamt utfall för kazakerna, då Tysklands 2-1-mål stod fast. Detta efter ytterligare en hårfin offsidesituation.

I tredje vände dock kazakerna. Först kom 2-2 efter en iskall straff av kaptenen Roman Starchenko, och när det återstod fyra minuter satte en frispelad Pavel Akolzin det matchavgörande 3-2-målet.

– Vårt mål har hela tiden varit att ta oss till kvartsfinal, och vi är nöjda med vår inledning i turneringen, säger Akolzin efter matchen.