Kekäläinen: ”Riktiga ledare kliver fram i tuffa tider”

Uppdaterad
Publicerad

En karriär i NHL och drömmen om att vinna just Stanley Cup är drivkraften för de allra flesta elitspelarna i hockey. De bästa tränarna har samma mål. Jarmo Kekäläinen närde en annan dröm – den att bli förste ”big boss” från Europa i ett NHL-lag.

Nu är han just det  – general manager i Columbus Blue Jackets.

Kekäläinen tillhörde Boston och Ottawa som spelare och fick ihop 55 NHL-matcher innan han vände tillbaka till Europa. Karriären tog dock slut i Sverige. Säsongen 1994-95 spelade han med Västerås i SHL, men tvingades sluta på grund av en knäskada.

Kekäläinen sadlade snabbt om. Redan säsongen var han scout i NHL och sen har resan fortsatt uppåt. Han vet hur han vill ha det i klubben han nu driver:

– Riktiga ledare kliver fram i tuffa tider och tar ett steg tillbaka när det går bra. I det här jobbet är det viktigt att spelarna är i rampljuset. Det är de på isen som gör alla i den här organisationen utanför omklädningsrummet framgångsrika, säger Kekäläinen till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.