Kempe hjälte när Kings tog första segern

Los Angeles Kings hade inte vunnit den här säsongen. Och det såg till en början mörkt ut även inatt hemma mot Colorado – men då klev Kramforssonen Adrian Kempe fram.

– Det var riktigt skönt att äntligen ta första segern, särskilt mot ett så bra lag. Det kommer stärka vårt självförtroende, säger 24-åringen till Aftonbladet.

Tredje gången gillt? Nej, i Los Angeles Kings fall behövdes fyra försök innan säsongens första seger var klar.

Men det var Colorado som inledde bäst – efter första perioden hade gästerna skaffat sig en 2-0-ledning. Och Kings har nu släppt in det första målet i alla fyra matcher de spelat den här säsongen.

Skillnaden ikväll var att de ändå lyckades vinna.

Vändningen inleddes när Drew Doughty reducerade tidigt i andra perioden, och med drygt två minuter kvar av mittperioden hade Kings också kvitterat.

Matchen såg länge ut att gå till förlängning – men med knappt fyra minuter kvar att spela klev Adrian Kempe fram. Den 24-årige svensken stod välplacerad framför Colorado-målet när Anze Kopitar spelade in pucken från höger – och Kempe kunde enkelt styra in 3-2.

– Det blir så när man spelar med ”Kopy”. Om man bara skaffar sig ytor hittar han en med pucken. Han är en av de allra bästa på det, säger Kempe till Aftonbladet.

Kings vann till slut med 4-2, efter mål i tom bur.