Jokerits svenske målvakt Anders Lindbäck. Foto: Thomas Johansson/TT

KHL-proffset: ”Det är hemskt det som händer just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Om några dagar ska slutspelet i den ryska hockeyligan, KHL, inledas.

Men just nu är det mycket som är osäkert med tanke på Rysslands invasion av Ukraina.

– Det är hemskt det som händer just nu, men det här är saker som sker över våra huvuden och det är mycket som är väldigt oklart trots att slutspelet egentligen ska inledas om några dagar, säger Jokerits svenske målvakt Anders Lindbäck.

Den 1 mars är tanken att KHL-slutspelet ska inledas. Finska Jokerit, med svenskarna Anders Lindbäck, Philip Holm och John Norman i laget, ska möta Spartak Moskva i åttondelsfinalen, men just nu är det mycket som är ovisst.

– Det är hemskt det som händer just nu, men det här är saker som sker över våra huvuden och det är mycket som är väldigt oklart trots att slutspelet egentligen ska inledas om några dagar, säger Anders Lindbäck.

I tisdags krävde Jokerits supporterförening, Eteläpääty, att klubben ska lämna KHL omedelbart. Men enligt klubben är det inte så enkelt.

”Jokerit har bindande avtal och en skyldighet att följa det i KHL. Jokerit har även ansvar som arbetsgivare. Eftersom situationen samtidigt är extremt svår anser vi inte att Jokerit som idrottsförening har all rätt att tydligt framföra sin syn på situationen. För tillfället bevakar vi situationen noga och för en aktiv dialog med våra intressenter. Vi kommer också att noggrant hålla koll på beslut relaterade till eventuella sanktioner och kommer att följa dem i vårt agerande”, skriver föreningen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.