Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kiruna AIF lägger ner verksamheten. Foto: SVT/TT

Kiruna AIF lägger ner verksamheten

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyettan-klubben Kiruna AIF lägger ner sin verksamhet. Klubben som har fostrat bröderna Börje och Stig Salming har inte råd att fortsätta.

– Det är sorgligt, säger marknadsansvarige Dan Jakobsson till NSD.

2015 återupptog Kiruna AIF sin elitverksamhet för herrar efter att sedan 1988 varit en del av satsningen Kiruna IF. Nu är man tvungen att lägga ner igen efter en längre period med svag ekonomi.

– Det är bestämt att vi inte fortsätter på grund av ekonomiska problem, vi spelar vår sista match den 11 december. Detta är förankrat i styrelsen och spelarna vet allt, säger Jakobsson.

Spelarna kommer att få ersättning för december, men efter matchen mot Vännäs den 11 december är de fria att spela var de vill.

– Jag uppfattade det som om att spelarna slöt sig samman och sa ”Vi ska spela vidare och vi ska köra ända in i kaklet i grundserien”. Givetvis kan det bli så att någon lämnar oss före, men än så länge är det ingen som har sagt att de lämna, säger Jakobsson om den sista tiden som återstår.

Lagets näst sista match blir derbyt mot Kiruna IF i Lombiahallen.

Utöver bröderna Salming är även Emma Eliasson fostrad i Kiruna AIF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.