• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Erland Segerstedt/TT/Erik Simander/TT

Klart: Brynäs presenterar stjärnvärvningarna

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Anfallaren Patrik Berglund och backen Simon Bertilsson spelar i Brynäs kommande säsong.

– Ser fram emot det nya äventyret. Det finns absolut inget att klaga på, säger Berglund på presskonferensen.

Efter att Brynäs vädjat om pengar av supportrarna står det klart. Klubben har fått in över två miljoner kronor från fansen, vilket har gjort det möjligt för klubben att presentera två nyförvärv – Patrik Berglund, 32, och Simon Bertilsson, 29.

– Man blir ju smickrad. Det gjorde att man ville komma hit ännu mer, säger Patrik Berglund på dagens presskonferens.

Klubbdirektören Michael Campese uttrycker också sin tacksamhet.

– Jag kan bara lyfta på hatten, säger Campese.

Patrik Berglund lämnade NHL-laget St Louis och Buffalo för spel i SHL och Djurgården inför förra säsongen, och backen Simon Bertilsson, som lämnade Brynäs en säsong för spel i KHL, är nu tillbaka i klubben. 

– Jag har varit borta ett år och känner att komma hem nu till den här gruppen, det känns bra. Jag tror på det här, säger Bertilsson.

Bertilsson har skrivit på ett fyraårskontrakt och Berglund ett tvåårskontrakt.

Det här är Berglund och Bertilsson

Patrik Berglund, 32, har 717 NHL-matcher och ett OS-silver på sitt CV. Han lämnade NHL och Buffalo för ett och ett halvt år sedan. Den senaste säsongen spelade han med Djurgården i SHL, där det blev 31 poäng på 49 matcher för västeråsaren.

Publikfavoriten Simon Bertilsson, 29, har spelat i Brynäs hela sin seniorkarriär, förutom förra säsongen då han gjorde sin första sejour utomlands i KHL-laget Sotji.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.