Foto: Bildbyrån

Klart för permitteringar – och Malmö agerar

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara fotbollsmästaren Rosengård som i Malmö korttidspermitterar på grund av coronakrisen.
Även ishockeyklubben Malmö Redhawks tvingas permittera kanslipersonal och troligen även ledarna och spelarna.

– Det här skickar rätt signaler mot våra samarbetspartners och resten av samhället. Att även vi tar vårt ansvar, säger SHL-klubbens sportchef Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Avtalet med spelarna är inte helt löst.

– Det är ganska mycket frågetecken fortfarande. Spelarna tjänar ju mer. Jag ska träffa facket. Vår ambition är att alla ska vara med på det. Jag tror att alla klubbar kommer att göra det här. Alla måste hjälpa till: spelare, ledare och övrig personal. Det skickar bra signaler om även spelarna går med på det här.

Korttidspermitteringar inom idrottsklubbar har möjliggjorts genom ett centralt kollektivavtal som Unionen och Arbetsgivaralliansen tecknat för spelare i fotboll, ishockey och handboll. Avtalet bygger på det nya systemet för korttidsarbete med statligt stöd och presenterades av regeringen den 16 mars.

KLIPP: Svensk ishockey och corona (16 mars)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Svensk ishockey och corona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer