Björn Hellkvist, till höger, tar över Modo. Foto: TT

Klart: Han tar över Modo

Uppdaterad
Publicerad

Björn Hellkvist blir ny huvudtränare i hockeyallsvenska Modo. 41-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

– Det är inget snack om att den långsiktiga målsättningen är SHL, säger Hellkvist till SVT Sport.

Under onsdagen presenterades Björn Hellkvist som ny huvudtränare för Modo som spelat i hockeyallsvenskan de två senaste säsongerna.

– Jätteroligt, jag är väldigt stolt och glad. Det finns stora möjligheter att bygga en bra verksamhet, säger Björn Hellkvist till SVT Sport.

41-åringen, senast tränare i Oskarshamn, har skrivit på ett treårskontrakt med Modo som slutade tia i hockeyallsvenskan säsongen som var.

Stor erfarenhet

– Det är ingen större hemlighet vilken typ av hockey som jag står för. Jag vill ha lag med spelande backar som vågar följa med i offensiven. Ledordet är väl att märket på bröstet betyder mer än det som står på ryggen, säger han.

Tidigare har Hellkvist fört upp både Rögle och Malmö till SHL och målet är att även ta upp Modo till den högsta serien.

– Kommande säsong vill jag inte säga något om, det vill jag diskutera med laget och kollegorna. Men det är klart att det inte är något snack om att det långsiktiga målet är SHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.