Rögles tränare slutar

Uppdaterad
Publicerad

ÄNGELHOLM | Förra hösten fick Röglecoachen Björn Hellkvist diagnosen Parkinsons sjukdom. Idag, bara 35 år gammal, tvingas han ta ett kliv tillbaka.

– För tre år sedan visste jag att något var fel med mig. För ett år sedan fick jag reda på att det var Parkinson, nu vet jag vad Parkinson är, kommenterar Björn det tuffa beslutet.

Laget informerades inför träningen på söndagen av Björn tillsammans med klubbledningen. Ett gripande möte där spelarna fick höra mer ingående än tidigare om Björns situation.

– Det är en ond spiral av medicinering. På matcherna tvingas jag dopa upp mig till den grad att jag inte kan sova på natten. Den lilla grad av dopamin som man har på natten som ska lagras uteblir. Då får jag ta mer medicin – eller också havererar jag dagen efter match. Spelschemat är så tätt att jag inte har rätt att haverera i den position jag har som headcoach i Rögle, säger Björn Hellkvist.

– Alla mina bra timmar just nu lägger jag i ishallen. Ser till att jag är på topp när jag är här. När jag kommer hem havererar jag. Det betyder att min fru och mina barn inte får mina bra stunder. De förtjänar bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.