Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du se när polisen går igenom familjens tidigare bostad i Eslöv. Filmen används som ny bevisning i det så kallade ”ättiksfallet”. Foto: Polisens förundersökning

Ny bevisning i ättiksfallet i Eslöv – se polisens film från tidigare bostaden

Publicerad

I tingsrätten fälldes föräldrarna från Eslöv i det så kallade ättiksfallet på majoriteten av åtalspunkterna, men friades för olaga frihetsberövande i sin tidigare bostad. I hovrätten vill åklagaren att de fälls även för det och har en ny film till sin hjälp.

Åtalspunkten som föräldrarna friades från berör en bostad i Eslöv där de tidigare bott. I rummet som ska ha varit flickans, som senare förgiftades med ättika, är ett fönster igenspikat med en skiva och en grind finns framför dörren.

Filmen, som Expressen var först att rapportera om, ska enligt åklagare Ingegerd Jigin visa på att flickan i perioder hållits instängd i sitt rum fram till tre års ålder. Flickan har i förhör inte velat prata mycket om det gamla huset men sagt att hon varit instängd i rummet.

Flicka i Eslöv förgiftad av ättika

Föräldrarna nekar

Pappans försvarare Anders Elvingsson skriver i ett sms till SVT Nyheter Skåne att pappan ”menar att grinden gick att öppna och inte hindrade dörren från att öppnas. Skivan som täckte delar av fönstret var fastskruvad för att hindra flickan från att öppna fönstret och ramla ut.”

Tingsrätten bedömde att det inte gick att visa bortom rimligt tvivel att flickan varit instängd i rummet och valde därför att fria föräldrarna.

Se polisens film i klippet ovan.

Ny dom mot föräldrarna i ättiksfallet i Eslöv

Den 19 juni är sista dagen för hovrättsförhandlingarna och en ny dom mot föräldrarna kommer att falla under sommaren.

I tingsrätten dömdes föräldrarna till åtta års fängelse. De dömdes för att ha förgiftat flickan med ättika och låst in henne i en tvättstuga. Föräldrarna har hela tiden nekat till brotten och menar att flickan själv fått i sig ättikan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flicka i Eslöv förgiftad av ättika

Mer i ämnet