Foto: Bildbyrån

Klart: Hedman spelklar i kväll i Globen

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska publiken kan andas ut – Victor Hedman kommer att spela helgens NHL-matcher mot Buffalo. Det meddelade Tampa Bays tränare Jon Cooper i samband med dagens morgonträning.

Dessutom blir det Linus Ullmark som vaktar målet för Buffalo i kvällens match.

Några dagar före Tampa Bays avresa till Stockholm för NHL-matcherna mot Buffalo i Globen drabbades Victor Hedman av en underkroppsskada. Backstjärnan har varit i träning sedan i tisdags men hans medverkan i matcherna har varit osäker.

Fram till nu.

Hedman var med på lagets frivilliga morgonträning i dag och sade efteråt att han är spelsugen.

– Jag är väldigt taggad för i kväll. Jag känner mig bra och är redo att köra 100 procent, säger Hedman.

– Det känns som att vi har varit här länge nu. Vi har varit här i fem dagar och haft oerhört kul. Fem fantastiska dagar där vi har haft tid att träna och fokusera på lite annat än hockey. Sen är vi här för att vinna de två matcherna, det är det viktigaste för oss. Det känns oerhört kul att vi har kommit till fredagen och två matcher på två dagar.

I Tampa Bay är Hedman det enda svenska inslaget medan det i Buffalo är betydligt fler. I vanlig ordning finns Rasmus Dahlin, Marcus Johansson, Victor Olofsson och Johan Larsson med på isen, och även mellan stolparna är det svenskt.

Linus Ullmark, en av två målvakter i laget, får chansen av tränaren Ralph Kreuger.

– Han startar. Vi är i Sverige och det är en bra möjlighet för honom, säger Kreuger.

En som däremot inte ser ut att få byta om till matchen är Lawrence Pilut. Den tidigare HV71-spelaren har spelat för Buffalos farmarlag Rochester under säsongen och kallades upp till Buffalo i samband med resan till Stockholm.

– I dag verkar det inte som att det kanske blir någonting. Man får ta det allt eftersom och vara redo när chansen ges. Man vet aldrig när den kommer, säger Pilut.

Arkiv: Se när Hedman blev matchvinnare – med 56,8 sekunder kvar (24/10 -2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.