Två Jesper anmäls nu till truppen; Frödén och Sellgren. Foto: Bildbyrån

Klart: Inga nya NHL-förstärkningar till Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor har fått nobben till VM av Vancouvers Nils Höglander. Samtidigt skrivs fyra SHL-spelare in i truppen som nu är stängd.

Vancouver gick inte till slutspel i NHL och den förre Rögle-spelaren Höglander var tidigt tillgänglig men har nu alltså tackat nej.

Jesper Frödén, Skellefteå AIK, Filip Hållander, Luleå, Albert Johansson, Färjestad och Jesper Sellgren, Frölunda, som suttit på läktaren i de inledande matcherna, skrivs nu in i truppen.

Sverige, som förlorat sina inledande gruppspelsmatcher mot Danmark och Belarus, möter Schweiz i en första nyckelmatch i återstoden av gruppspelet i morgon tisdag.

Andra nationer som får tillskott av NHL-spelare som slagits ut under natten kan använda sig av dessa först nästa vecka, beroende på restider och karantänsregler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.