William Nylander och ​Nikita Zaitsev spelar tillsammans i Toronto. Foto: BILDBYRÅN/TT Nyhetsbyrån

Klubbkompisen ute efter Nylander: ”Jag ska köra över honom”

Uppdaterad
Publicerad

Klubbkompisar i NHL-laget Toronto.

Men i kväll tänker inte Nikita Zaitsev på det: han är ute efter William Nylander.

– Jag ska köra över honom, säger han med glimten i ögat, enligt TT.

William Nylander gjorde två nya poäng i Sveriges seger mot Lettland och toppar VM-turneringens poängliga på fyra mål och elva assist.

Just av den anledningen pekar Nikita Zaitsev, klubbkompisen i Toronto, ut svensken som ett offensivt hot i mötet med Ryssland.

Ishockey-VM

– Man får absolut inte ge honom tid eller utrymme. Han är en otroligt bra skridskoåkare, har bra händer och om man ger honom tid kommer han att skapa något farligt, säger han.

Ska spela hårt

Ett sätt att få bort Nylander från matchen är – i alla fall enligt Zaitsev – att spela hårt och tajt mot den skicklige svenske poängligaledaren.

– Förhoppningsvis kommer han inte att spela mot mig men om han gör det så kommer jag att försöka köra över honom, säger han med glimten i ögat.

– Jag kommer att försöka allt jag kan.

TT: Vad tycker du om hans säsong i Toronto?

– Ganska svag, men han kom ju till oss när säsongen redan var i gång och det är alltid tufft, det är det för vilken spelare som helst.

– Förhoppningsvis kommer han att förbereda sig bra den här sommaren och att vi får ha med honom redan från första början. Då kommer det att bli bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet