Knallen – Oskarshamn skrällde mot Rögle

Rögle är ett av favoritlagen till SM-guldet.

Men Oskarshamn skrällde, smålänningarna vann den fösta kvarten med 2–1.

– Vi har egentligen inget att förlora, säger segerskytten Robin Norell i C More.

Rögle, som av SVT Sports expert Jonas Andersson har tippats att vinna SM-guldet, fick det hett om öronen i den första kvarten mot Oskarshamn.

Efter en mållös första period började det att hända mer i mellanakten. Oskarshamn fick chansen i powerplay flera gånger och till slut tvingades Rögle ge vika.

Hynek Zohorna satte 1–0 till Oskarshamn med fem minuter kvar av andra perioden, i spel fem mot fyra. Rögles kvittering kom också i powerplay. När Oskarshamns Brian Cooper satt utvisad för tripping satte Dennis Everberg kvitteringen.

”Vi har inget att förlora”

Två minuter efter chockade Oskarshamn Rögle på nytt och tog ledningen med 2–1 genom Robin Norell, som också blev segerskytt. Matchen slutade 2–1 till Oskarshamn som skrällartart vann det första kvartsfinalmötet.

–Vi följer vår gameplan och gör det vi ska, säger Norell i C More.

– Vi har egentligen inget att förlora, säger han.