Foto: TT Nyhetsbyrån/C More

Knuffade domaren – nu stängs han av

Uppdaterad
Publicerad

I gårdagens match mellan Luleå och Mora knuffade Morabacken Marek Daloga linjedomaren. Han fick matchstraff direkt och i dag kom beslutet att han stängs av fyra matcher. Slovaken får dessutom böta 34 650 kronor.

Moraspelaren Marek Daloga stängs av fyra matcher efter den knuff mot linjemannen som slovaken utförde i gårdagens match mellan Luleå och Mora.

– Jag vet inte om han fastnar med klubban och vill putta bort, han vill ju byta. Det är onödigt, det ser väl häftigare ut än vad det är. Jag tycker ändå att det är ganska tufft, det var inget ont menat med det där. Sedan var det väl onödigt också, sa Moras tränare Mats Lusth till C More i går.

Ser allvarligt på det

Så här motiverar disciplinnämnden beslutet:

”All medveten fysisk kontakt med domare är helt oacceptabelt och är något nämnden ser allvarligt på och som tveklöst bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fyra matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet”, skriver disciplinnämnden i ett uttalande.

Frölundaspelaren Tim Söderlund, som i gårdagens match mellan Timrå och Frölunda körde in i målvakten Niklas Svedberg, stängs också av.

– Jag tycker att det känns riktigt tufft, det är vad jag känner. Jag tycker inte att det ska vara avstängning, säger han till Expressen. Det jag kan känna är lite tråkigt är att han ligger kvar i flera minuter för att han har så ont, men sen kommer han ändå tillbaka i spel. Har man så ont så känns det konstigt att man ska kunna spela mer.

20-åringen stängs av tre matcher och får böta 5 035 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.