NHL-förhandlingarna öppnar för KHL-målvakter: ”Får gåshud av att tänka på det”

Uppdaterad
Publicerad

Konkurrenssituationen på målvaktssidan är som vanligt stenhård i Tre Kronor inför årets VM-turnering. Men med flera svenska NHL-målvakter som ska inleda kontraktsförhandlingar efter säsongen har dörren öppnats för målvakterna som spelare i Europa.

– Jag fick chansen att vara med när vi vann 2018 och jag får gåshud bara av att tänka på det, säger Magnus Hellberg till SVT Sport.

Magnus Hellberg, SKA S:t Petersburg, Lars Johansson, CSKA Moskva och Adam Reideborn, Ak Bars Kazan är alla KHL-målvakter till vardags. De har även delat på målvaktsspelet i Tre kronor den här säsongen, där Hellberg och Johansson fått förtroendet i helgens hemmaturnering i Globen. Båda med en stark utveckling på säsongen i KHL.

I och med att målvakter som Robin Lehner, Chicago och Jacob Markström, Vancouver har utgående kontrakt kan det innebära utdragna kontraktsförhandlingar efter säsongen. Det skulle i sin tur betyda att målvaktsposterna till VM öppnas upp för målvakterna ”hemma” på europeisk mark.

Magnus Hellberg är den enda av de tre som spelat för Tre Kronor den här säsongen som har erfarenhet av VM-spel. Guldmästerskapet i Köpenhamn 2018.

– Det är klart att det finns i bakhuvudet. Speciellt för mig som varit med och vunnit. Det går inte att beskriva känslan när vi vann och det går inte att beskriva känslan, jag får gåshud av att tänka på det.

Se inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.