Karlskrona flyttas ned från Hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Kört för Karlskrona – flyttas ner

Uppdaterad
Publicerad

Nu är hoppet ute för Karlskrona. Det blir spel i division 1 nästa i höst för klubben efter att Riksidrottsförbundet avslagit den överklagan som Karlskrona skickat in.

– Vi anser att vi borde fått frågan prövad. Vi beklagar beslutet, säger klubbchefen Per Rosenqvist till SVT Sport.

I mitten av juni kom beskedet att Licensnämnden inte beviljade Karlskrona licens för spel i Hockeyallsvenskan på grund av klubbens likviditetsbrist. Klubben överklagade emellertid beslutet till Riksidrottsförbundet. Men den överklagan avslogs. Det innebär att Karlskrona kommer att spela i division 1 nästa säsong.

”Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd. RIN beslutar därför att inte meddela prövningstillstånd. Svenska Ishockeyförbundets Appellationsnämnds beslut den 13 juli 2020 ska därmed stå fast” skriver RF om beslutet.

Processen har varit lång i frågan. 11 juni beslutade licensnämnden att inte ge klubben licens för spel i Hockeyallsvenskan. Den 13 juli avslog sedan Appellationsnämnden en överklagan som Karlskrona skickat in. Enligt Karlskrona har man emellertid tillräckligt stabil ekonomi för att de anser att frågan skulle bli omprövad.

– Vi har ett eget kapital i dagsläget på 2,5 miljoner. Trots det tar de beslutet att inte gå tillbaka och se bevisen att vi tagit oss ur likviditetskrisen, säger Rosenqvist.

Karlskronas plats i Hockeyallsvenskan ges till Väsby.

KLIPP: Karlskrona får ingen elitlicens (12/6)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.