Kovacs inför den tredje kvartsfinalen mot Luleå Foto: TT

Kovacs missnöjd efter oväntade petningen

Uppdaterad
Publicerad

Robin Kovacs är en av Örebros största stjärnor -  bästa poänggörare och målskytt i laget – men fick sitta på läktaren i den fjärde kvartsfinalen mot Luleå.

– Det är som det är, det är bara att gilla läget och jobba vidare. Det är klart att jag har funderat och gått igenom mina matcher. Sedan har man olika åsikter. Det är bara att gå vidare och kämpa på, säger Robin Kovacs till Aftonbladet dagen efter förlusten mot Luleå.

Örebros huvudcoach Niklas Eriksson menar att petningen av Kovacs bara handlar om sportsliga orsaker.

– Vi har en tydlig identitet som vi ska leva upp till, vi tycker att vi har andra spelare som gör det bättre. Det handlar absolut inte om något vid sidan om, säger huvudcoachen Niklas Eriksson till Aftonbladet.

I dag efter en lättare träning talade Kovacs ut om hur det kändes att inte få spela en viktig slutspelsmatch.

– Det är klart att det är en stor besvikelse, man vill alltid spela varje match och framförallt nu i slutspel när det ska avgöras. Det gäller att gå vidare, för det var inte min sista match i går. Jag har en lång karriär framför mig, det gäller att bygga vidare och komma starkare ur det, säger Kovacs efter dagens träning, till tidningen.

”Olika åsikter”

Petningen väcker ju självklart frågan om hur relationen med coach Niklas Eriksson egentligen är.

– Inget speciellt egentligen, det stannar mellan mig och honom. Det är lite som jag sa, man kan ha olika åsikter. Det ska man ha för att gå vidare och bygga en bra relation och komma på bättre lösningar.

Även prestigevärvningen Daniel Audette ställdes utanför truppen i onsdagens möte med Luleå.

KLIPP: Hallam: ”Resultatet är inte det vi varit ute efter”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.