Hemmaseger för Luleå – Lassinantti matchhjälte

Uppdaterad
Publicerad

I kvällens tredje kvartsfinal mellan Luleå och Örebro fick hemmalaget tufft motstånd.

Men Luleås målvakt Joel Lassinantti stod för en avgörande räddning i matchens slutminut och hemmalaget kunde vinna med 3-1.

Efter förra matchens övertidsförlust studsade Luleå tillbaka och vann på hemmais. Luleås målvakt Joel Lassinantti fick dessutom revansch efter förra matchen när han i dag stod för en avgörande räddning.

Lagen klev i i den tredje perioden med ställningen 1-1. Luleå tog sedan ledningen med 2-1 med bara sex minuter kvar att spela genom Isac Brännström.

Med strax över två minuter kvar av perioden tar Örebro ut sin målvakt Jhonas Enroth och bortalaget sätter Luleå under hård press. Pressen resulterade i ett läge för Örebro att kvittera – men Lassinanttis storräddning höll kvar Luleå i ledningen.

Tack vare räddningen kunde Luleå istället utöka till 3-1 kort därefter och vinna matchen.

– Vi har kontroll på matchen även om vi inte får in pucken. Jag tycker vi äger matchen. Örebro är farliga och det gäller att man är med hela tiden som målvakt. De har luriga forwards, säger Joel Lassinantti till C More.

Hånades efter straffen

Även Örebrors målvakt Jhonas Enroth storspelade. Både kommentatorer och Örebro hyllar Enroths insats efter matchen som stod för en rad räddningar.

– Han är grym, han är grym. Han gör inte en dålig match, säger lagkamraten Oliver Eklind.

Bland annat räddade Enroth en straff av Luleås målkanon Linus Omark i den andra perioden. Efter straffen säger Omark att Örebromålvakten hånade honom men Omark benmötte hånet. 

– Jag sa att han var en t.ö.n.t, säger Linus Omark till C More.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

3 - 1

Örebro HK logo

Örebro HK

0-1, 1-0, 2-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150
SHL
Luleå HF,Örebro HK - 2021/2022
#LagSVFGM-IMMP
1
Luleå HF logotypLHFLuleå HF
5301114-7+74
2
Örebro HK logotypÖHKÖrebro HK
503117-14-71

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.