Ryan Stoa lämnar HV71 för Djurgården. Foto: Bildbyrån.

Floppen lämnar HV71 – klar för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Ryan Stoa gjorde 37 poäng på 52 matcher i Örebro förra säsongen.

För två månader sedan värvades han till HV71 där han gjort noll poäng på elva amtcher.

Nu är amerikanen klar för Djurgården för resten av säsongen.

Det var till förra säsongen som Örebro värvade den Ryan Stoa efter flera framgångsrika år i KHL. Det blev också succé i Örebro där han gjorde 37 poäng på 52 matcher, varav 19 mål.

Men amerikanen lämnade Örebro efter förra säsongen och skrev i höstas på för HV71. Men där blev det ingen succé.

På elva matcher i Jönköpingsklubben blev det noll poäng och på onsdagen lämnade han klubben. Ny klubbadress blir krisande Djurgården som har fem raka förluster.

– Han är stark framför offensiv målbur, det är hans stora spetsegenskap. En spelare som gillar att gå på insida och tar sig på mål. Han är också användbar både som center och på kanten, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till klubbens hemsida.

Sportchefen nöjd

Kontraktet med Stoa är skrivet för säsongen ut.

– I och med våra många skador på centersidan den senaste tiden känns det bra att kunna addera en forward som både kan spela i mitten och på en kant. Ryan gjorde ifjol en stark säsong i Örebro. Nu har han fått drygt en månad i HV där han kunnat träna och matcha ikapp den övriga ligan. Därigenom har vi goda förhoppningar och förväntningar om att Ryan ska kunna avsluta säsongen starkt hos oss i Djurgården och hjälpa oss vända den nuvarande negativa trend vi befinner oss i, säger sportchefen Joakim Eriksson.

MER HOCKEY: Se Victor Hedmans läckra konstnummer i NHL (24 jan 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.