Toffolis två mål gav seger och skytteligaledning Foto: TT Nyhetsbyrån

Toffolis två mål gav seger och skytteligaledning

Tyler Toffoli trivs mot sitt gamla lag. Måltjuven sänkte Vancouver med två mål, och gick upp i ledning i NHL:s skytteliga när Montreal vann med 5–3. Han har nu gjort åtta av sina nio mål för säsongen på just Vancouver.

Montreal fortsätter att visa styrka mot Vancouver, och tog sin fjärde seger på fem möten i NHL-ishockeyn. Redan första perioden blev en kalldusch för Vancouver, sedan Josh Anderson sett till att Montreal gick till periodvila med en 2–0-ledning.

Ett visst hopp tändes med ett reduceringsmål fyra minuter in i andra av Antoine Roussel, men det såg Tyler Toffoli till att släcka med sina två mål i andra perioden.

”Suger såklart”

Med sina nio mål hittills den här säsongen går han upp i topp i NHL:s skytteliga. Den 28-årige kanadensaren verkar gilla att möta sitt gamla lag. Åtta av hans nio mål har nämligen kommit mot just Vancouver.

Förra säsongen spelade Toffoli i samma kedja som Elias Pettersson, efter att ha trejdats till Vancouver från Los Angeles.

– En fantastisk spelare och en grym kille, men det suger såklart att han gör de här målen på oss. Vi måste ligga tajtare på honom, säger Elias Pettersson enligt Vancouver Sun.

Pettersson gjorde även han mål när han satte sitt fjärde för säsongen tidigt i tredje, i powerplay, och Tanner Pearson reducerade till 4–3. Men mer blev det inte. Med 40 sekunder kvar av matchen punkterade Jeff Petry matchen för Montreal och slutsiffrorna skrevs därmed till 5–3.

Samtidigt  fortsätter poängproduktionen för en annan poängmaskin Connor McDavid i Edmonton. Han leder poängligan på 24 poäng efter två nya assist mot Ottawa (4-2) i natt.

Milstolpe för Klingberg

Förra säsongens Stanley Cup-finalist Dallas har inlett säsongen starkt.

Borta mot Columbus kom lagets femte seger på sju matcher, och då passade John Klingberg på att nå en milstolpe.

Svenskbacken assisterade till Dallas två första mål och han har nu gjort över 300 poäng under sin NHL-karriär. Han har inlett säsongen med två mål och åtta assist på sju matcher.

– Det är såklart kul och något som jag kan vara lite stolt över. Men jag hoppas kunna göra fler poäng och spela bra hockey en massa år till, säger 28-åringen till Sportbladet.

I matchen debuterade Columbus nyförvärv Patrik Laine efter stortrejden där Pierre Luc Dubois gick motsatt väg till Winnipeg. Men den finländske stjärnan lyckades inte göra något större avtryck och lämnade isen utan poäng.