Frölundas Oliwer Fjällström jublar med lagkamrater efter 1-0 Foto: Bildbyrån.

Talangens första SHL-mål räddade Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Kanske har det lossnat för målsnåla Frölunda. Och paradoxalt nog utan knäskadade Ryan Lasch. I poängkungens frånvaro klev talangen Oliwer Fjellström klev fram med sitt första SHL-mål. Men det var på håret, i det som till slut blev en 3-2-vinst mot Timrå.

– Förutom utvisningen så tycker jag det är vi som styr och ställer med det mesta, säger Patrik Carlsson till C More.

Frölunda har Samuel Fagemo i junior-VM – då fick tog en annan yngling chansen, 19-årige Oliwer Fjellström. Talangen klev fram tryckte distinkt in sitt första SHL-mål i karriären.

Fint framspelad på typsikt brödramanér av Pathrik och Ponthus Westerholm.

Målet var det första av Frölundas tre. Göteborgarna gick upp till 3-0-ledining hemma i den avslutande matchen i dubbelmötet med Timrå.

Hedersamt försök

Kanske började tankarna på julefrid redan där, för Frölunda släppte in Timrå i matchen. Hela vägen upp till 2-3. Men där satte Frölunda stopp.

– Förutom utvisningen så tycker jag det är vi som styr och ställer med det mesta, säger Patrik Carlsson till C More.

– Vi gör ett hedersamt försök men kommer inte hela vägen fram. Inte tillräckligt bra helt enkelt, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

Frölunda hade inför matcherna mot Timrå bara gjort fem mål på sex matcher – i dubbelmötet lyckades Göteborgarna göra sju.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

3 - 2

Timrå IK logo

Timrå IK

2-0, 1-1, 0-1
Scandinavium, Göteborg
Publik: 8376

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.