Staffan Kronwall tackar nej till Tre Kronor. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kronwall nobbar Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Elva NHL-spelare har gett klartecken inför VM. Men KHL-stjärnan Staffan Kronwall, som bland annat var lagkapten vid VM-guldet 2013, har tackat nej till Tre Kronor.

– Jag är inte helt hundra, säger Kronwall till SVT Sport.

Om knappt två veckor inleds ishockey-VM i Tyskland/Frankrike. Det ser ut att bli ett starkt Tre Kronor – elva NHL-spelare har nu tackat ja till mästerskapet.

Men det blir inget VM för Staffan Kronwall som har tackat nej till Tre Kronor.

Ishockey-VM

– Jag är inte helt hundra. Jag har problem med ett knä som också har gjort att jag vilat under säsongen, så jag har tackat nej, säger KHL-proffset till SVT Sport.

Är du klar med landslaget?

– Nej, nej.

34-åringen var lagkapten i VM 2013, 2015 och 2016. I fjol tackade han nej till VM då han skulle bli pappa för andra gången. Till vardags spelar han i Lokomotiv Yaroslavl och är den förste, och ende, svenska lagkaptenen i KHL.

Hockeykväll om VM

Mer snack inför VM och Czech Hockey Games blir det i torsdagens Hockeykväll.

Hockeykväll sänds 21.30 på svtsport.se (eller i spelaren ovan). Programledare är Marie Lehmann och i studion finns SVT:s experter Mikael Renberg och Jonas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet