Se läckra solomålet från Felizia Wikner-Zienkiewicz som avgjorde. Foto: TV4/Bildbyrån

Läckra solomålet blev matchens enda

Publiken fick bara se ett mål.

Men det var ett riktigt läckert sådant när Frölunda besegrade Leksand på hemmaplan.

– Jag hade skjutit flera skott i block så jag tänkte att jag fick testa något nytt och det funkade, säger målskytten, Felizia Wikner-Zienkiewicz efter sitt solomål.

Det var målvaktskampen som hamnade i fokus när Frölunda tog emot Leksand. Frölundas kanadensiske burväktare Stephanie Neatby mot dalalagets amerikanska, Emma Polusny.

Faktumet är att båda dessa målvakter kom från varsin hållen nolla i den senaste omgången när lagen vann med samma siffror (4-0) mot HV71 och SDE.

Kvällens match såg länge ut att bli mållös. Två starka försvar framför sina stabila målvakter, gjorde att de heta målchanserna inte var särskilt många.

Men så blixtrade Felizia Wikner-Zienkiewicz till, halvvägs in i den tredje perioden. Hon fick pucken i mittzon, utmanade två gästande försvarare, stod för en fin dragning och snärtade upp pucken nära det bortre krysset.

”Fick testa något nytt”

Det var 24-åringens tolfte mål för säsongen.

Leksand jagade en kvittering under resterande delen av den tredje perioden, men lyckades inte överlista Neatby mellan hemmalagets stolpar. Detta var Frölundas tredje raka seger.

– Jag hade skjutit flera skott i block så jag tänkte att jag fick testa något nytt och det funkade. Jag har övat ofta på det, men har inte testat så ofta, sa Wikner-Zienkiewicz till TV4 efter segern.

Härnäst väntar Brynäs för Frölunda först nästa måndag. Leksand reser vidare till Jönköping för match mot HV71 redan på fredag.