Läckra volleyn avgjorde när Örebro tog efterlängtad seger

Senast Örebro hade gjort mål i SHL var den 13 januari.

Men 186 hockeyminuter senare, hittade Närkelaget nätet och lyckades även vända och vinna hemma mot Frölunda med 2-1.

Örebro hade blivit nollade av smålänningar två gånger om mot Växjö och Oskarshamn i de senaste omgångarna. Länge såg det ut att inte bli några mål hemma mot Frölunda heller under tisdagskvällen.

Efter två spelade perioder ledde gästerna med matchens enda mål, distinkt inprickat av David Edstrom i numerärt underläge redan efter fem minuters spel.

Bottenrekord slogs innan målet

Mittperioden var både mållös och händelsefattig, vilket innebar att Örebro motvilligt slog ett internt bottenrekord när det kommer till att vara mållösa i antalet spelade matchminuter i rad – nämligen 186 stycken, rapporterar NA.

Men halvvägs in på den tredje perioden kom det förlösande målet. Finländaren Robert Leino höll sig framme på en målvaktsretur. Detta gav energi till hemmalaget som tre minuter senare även skulle ta ledningen.

Samuel Johannesson skickade in en puck på mål och på returen höll sig påpassligt William Wikman framme som på volley skickade in 2-1-målet. Domarna valde att videogranska för att säkerställa att pucken var inne, vilket den tydligt var (se klipp ovan).

Det räckte för att Örebro skulle skicka hem Frölunda utan några poäng.