Timrå tog tung bortaseger – matchstraff för Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Timrås förstaperiod imponerade i Karlstad.

En 3-0-ledning där lade grunden till att gästerna till sist kunde vinna matchen med samma siffror.

– Första och tredje var ganska lugna, de har en push i andra perioden. Men vi gör det bra och det blir inte så farligt som det ser ut, säger TIK-målvakten Jacob Johansson till TV4 efter nollan.

Anton Wedin gav gästerna ledningen först efter tolv minuters spel. Tre minuter senare utökade Emil Pettersson med en läcker snurrfint med sitt nionde mål för säsongen.

I och med gästernas 2-0-mål tog Färjestad time out och man såg ut att få stopp på blödningen. Men 24 sekunder från periodens slut, utökade Jonathan Dahlén till 3-0 via ett distinkt avslut från vänster.

– Vi släpper till alldeles för mycket lägen och de tar vara på dem. Vi måste upp några snäpp. Vi väger för lätt i duellspelet och måste täcka upp bättre för varandra, sa Färjestads Per Åslund till TV4 efter 20 minuter.

Matchstraff på Färjestadsbacken

Den andra perioden blev mållös och var mer stängd än den första. Vi fick dock se domarkvartetten dela ut ett matchstraff till Färjestads back, Jeremy Groleau, efter en situation med Anton Lander (se klipp ovan).

I en kampsituation om pucken kommer Groleau först ner till sargen där pucken finns och sätter sedan upp en axel mot ansiktet på Lander.

Inga fler mål

Inte heller den tredje perioden bjöd på några mål, utan Timrå vann med 3-0 och tog sin tredje raka seger. För Färjestad var detta tredje förlusten på de senaste fem omgångarna.

– Vi är bra långa stunder men det hjälper inte när man ger bort 3-0. Vi måste alla göra ett bättre jobb och vara redo när vi kommer ut. Vi visar i andra perioden när vi är förbannade att vi kan spela bra hockey, men det räcker inte när vi inte är med från början, sa FBK-tränaren Tomas Mitell.

På torsdag tar Timrå emot Modo på hemmaplan medan Färjestad reser till Malmö.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

0 - 3

Timrå IK logo

Timrå IK

0-3, 0-0, 0-0
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 5744

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.