Leksand studsade tillbaka efter stjärnsmällen

Uppdaterad
Publicerad

Leksand vann i Linköping med 5-2 och studsade tillbaka efter 1-8-förlusten mot Växjö i lördags. Redan efter halva första perioden hade Leksand 3-0 och grundlagt segern.

– Det var jätteviktigt att få den starten, säger Oskar Lang till TV4 Play.

Förlusten i Växjö med 8-1 var den största genom tiderna för Leksand mot Växjö. Nu tog man tag i det direkt och med facit i hand var matchen avgjord redan efter halva första perioden.

– Det var en jätteskön seger och den behövde vi, säger Lucas Elvenes.

Max Veronneau tog sig fram genom två LHC-spelare och trots att pucken studsade avslutade han distinkt framför mål för 1-0. Därmed utökade kanadensaren poängsviten till åtta matcher, den längsta pågående i SHL.

Langs första mål sedan i november

Leksand utnyttjade ett grovt slarv framför eget mål av LHC och Marek Hrivik kunde fri sätta 2-0.

Vid 3-0 styrde Oskar Lang in en passning från Olle Alsing, då stod matchklockan på 10.25 och de tre målen hade kommit på 5.15.

– Det var en skön känsla att känna att jag kan göra mål igen. Det har satt sig lite (i huvudet) men det är bara att jobba vidare, säger Lang efter första målet sedan den 28 november då man vann i Oskarshamn med 8-4.

Elvenes häcklades efter knätackling

Han gjorde även 4-1 i slutet när Linköpings Anthony Greco fått fem minuter och matchstraff för en knätackling av Lucas Elevenes, något som videogranskades.

– Det är solklar knätackling som träffade ”rätt” och jag reste mig för att spela vidare men tydligen ska man ligga ner och grina för att visa att man har ont, säger Lucas Elvenes som häcklades av en LHC-supporter under intervjun.

Linköping förlorade senast med 7-1 mot Skellefteå och det blev en ny tung förlust inför 8 001 åskådare.

– Vi fick aldrig fast dem och de fick komma med hög fart. Tycker att de var hetare framför vårt mål än vi framför deras, säger Linköpings Arvid Aronsson.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

2 - 5

Leksands IF logo

Leksands IF

0-3, 1-0, 1-2
Saab Arena, Linköping
Publik: 8001

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.