Foto: TT Nyhetsbyrån och Bildbyrån

Ross: ”Lägg alla korten på bordet”

Uppdaterad
Publicerad
Turbulsensen kring HV71 verkar inte vilja ta slut. Idag hoppade den första sponsorn av i sviterna av kontroverserna. SVT Sports expert Patrik Ross, med ett långt förflutet i klubben, har nu tröttnat. ”Det är dags att lägga alla korten på bordet”, säger han.

Skandalerna avlöser varandra kring HV71, nu senast avslöjades det att man haft ett färgsystem på en tavla för att markera vilka spelare som var i form eller ej. Idag hoppade, enligt Jönköpings-Posten, första sponsorn av som en följd av kontroverserna.

– Det spelar ingen roll om det är en jättestor sponsor eller en liten målarfirma, det är ändå oroväckande. När sponsorer lämnar är det inte bra. Jag skulle vara orolig, säger Ross.

SVT Sports expert Patrik Ross, som har ett förflutet i klubben som så väl spelare som anställd och har en nära relation till klubben, uppmanar nu HV71 att lyfta locket och vara mer öppna.

– Först och främst måste de lägga alla korten på bordet. Man måste vara ärlig mot sponsorer, anställda och spelare. Sen måste de sätta sig ned och lösa det här, för det löser inte sig självt. Det är uppenbarligen så att alla korten inte ligger på bordet än, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SHL

Mer i ämnet